Welkom op de website van HOC

 

Het Hoogeveens Ondernemers Collectief is het overkoepelende orgaan van drie ondernemersorganisaties in Hoogeveen. De verenigingen Combinatie Hoogeveense Ondernemingen (CHO) en Zakenkring Hoogeveen en de Stichting Centrum Management  zijn elk door twee bestuursleden vertegenwoordigd in het HOC.

In 2009 is het HOC opgericht om namens de ondernemers structureel overleg te voeren met een vertegenwoordiging van de gemeente Hoogeveen. Naast de burgemeester en de wethouder Economische Zaken zijn de beleidsadviseurs EZ bij het overleg aanwezig. Het overleg vindt vijf keer per jaar plaats en wordt geleid door een onafhankelijke voorzitter. 

Zo is een platform tot stand gekomen waar diverse Hoogeveense ondernemersvraagstukken worden behandeld, zoals werkloosheid en de samenwerking op gebied van Onderwijs, Overheid en Ondernemers. Via het HOC hebben ondernemers op deze wijze inzicht en inspraak op overheidsplannen en voorgenomen besluiten.

Een belangrijk doel bij de oprichting van HOC was dat de ondernemers en gemeente elkaar als partners zien. Een samenwerking die moet leiden tot het versterken en verbeteren van het ondernemersklimaat in de gemeente Hoogeveen.

Laatste nieuws

Program Board Vierkant voor Werk bekend

De gemeenten Emmen, Coevorden, Hardenberg en Hoogeveen werken vanuit Vierkant voor Werk samen met... lees meer »

Platformoverleg 19 oktober 2016

Korte samenvatting van het platformoverleg Gemeente en HOC d.d. 19 oktober 2016 lees meer »

Vierkant voor Werk

Project Vierkant voor Werk geeft een krachtige impuls aan de economie in de regio en Hoogeveen. lees meer »

Neem contact met ons op via

06 206 06 567 of

info@hochoogeveen.nl