Welkom op de website van HOC

 

Het Hoogeveens Ondernemers Collectief is het overkoepelende orgaan van drie ondernemersorganisaties in Hoogeveen. De verenigingen Combinatie Hoogeveense Ondernemingen (CHO) en Zakenkring Hoogeveen en de Stichting Centrum Management  zijn elk door twee bestuursleden vertegenwoordigd in het HOC.

In 2009 is het HOC opgericht om namens de ondernemers structureel overleg te voeren met een vertegenwoordiging van de gemeente Hoogeveen. Naast de burgemeester en de wethouder Economische Zaken zijn de beleidsadviseurs EZ bij het overleg aanwezig. Het overleg vindt vijf keer per jaar plaats en wordt geleid door een onafhankelijke voorzitter. 

Zo is een platform tot stand gekomen waar diverse Hoogeveense ondernemersvraagstukken worden behandeld, zoals werkloosheid en de samenwerking op gebied van Onderwijs, Overheid en Ondernemers. Via het HOC hebben ondernemers op deze wijze inzicht en inspraak op overheidsplannen en voorgenomen besluiten.

Een belangrijk doel bij de oprichting van HOC was dat de ondernemers en gemeente elkaar als partners zien. Een samenwerking die moet leiden tot het versterken en verbeteren van het ondernemersklimaat in de gemeente Hoogeveen.

Laatste nieuws

Samenvatting Platformoverleg 11 januari 2017

In het platformoverleg van 11 januari 2017 zijn de volgende onderwerpen tussen het HOC bestuur en... lees meer »

Het roer moet om

Nieuwjaarsreceptie_hoc-6425c_thumb Ruim 150 Hoogeveense ondernemers kwamen naar de nieuwjaarsbijeenkomst van het HOC. Leden van CHO ... lees meer »

Vierkant voor Werk en de bedrijvensteunregeling

Project Vierkant voor Werk moet een krachtige impuls aan de economie in de regio en Hoogeveen gev... lees meer »

Neem contact met ons op via

06 206 06 567 of

info@hochoogeveen.nl